Tariceanu critica ideea ministrului de Finante de limitare la 5 ani a dreptului la munca intr-o tara UE: In niciun caz nu suntem de acord

27 noiembrie 2018, 18:02

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, afirmă că nu este de acord cu ideea lansată de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu privire la limitarea la 5 ani a dreptului de muncă în străinătate.

„În niciun caz nu suntem de acord cu o astfel de propunere. Dreptul de a munci în UE e un drept câştigat de toţi românii. Problema deficitului de forţă de muncă nu se rezolvă prin limitarea unui drept. Trebuie să ne gândim la alte soluţii. Nu suntem singura ţară care s-a confruntat cu o penurie de forţă de muncă”, a declarat preşedintele Senatului.

Reacția președintelui ALDE vine ca reacție la faptul că ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că le-a propus miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanțe a susținut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniștrii de finanțe din Europa.

De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de țările din Vest care au nevoie de o schemă contra șomajului, țările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că și aici abordarea trebuie să fie diferențiată pentru a asigura un echilibru.

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Florin 28/11/2018 la ora 18:18 -

    Dictatorul,vrea să revenim la comunism! Prima dată bugetari luați și munciți și nu taxați firmele private pentru a vă acoperi găurile date pe salarii astronomice.