Thursday , May 26 2022

UPDATE: O parte din milionul de euro furat, găsit în pereţii a două case

Şeful Poliţiei Prahova, Sorin Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că 30.000 de euro din suma de un milion de euro furată dintr-o casă nelocuită din Ploieşti au fost găsiţi zidiţi în pereţii a două locuinţe din Prahova aparţinând rudelor celor doi tineri suspecţi în acest furt şi daţi în urmărire.
Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă din Ploieşti au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri.
Cele două locuinţe aparţin unui unchi, respectiv unor veri ai principalilor suspecţi în acest caz de furt, iar banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.
Chestorul Sorin Oprea a afirmat că proprietarii celor două case sunt, în prezent, audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, ei fiind incluşi în cercul de suspecţi.
Şeful Poliţiei Prahova a mai afirmat că toate persoanele la care au ajuns sume de bani provenind din acest furt au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor.
Conform sursei citate, pe lângă cele patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia lui Viorel Gheorghe, care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie, niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz.
Valentin Gheorghe a fost arestat sub acuzaţia că, la două zile de la producerea furtului, l-ar fi tâlhărit pe unul dintre autorii acestui furt, căruia i-ar fi sustras 10.000 de euro.
Principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro sunt însă doi tineri, între care unul minor, care au plecat în Italia.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, pe lângă cei doi tineri pe care poliţiştii îi consideră principali suspecţi în acest caz şi care au plecat în Italia, alte două persoane, considerate complici ai celor doi, care ştiau despre acest furt, se află, de asemenea, în Italia.
El a mai spus că pe lângă cei 30.000 de euro descoperiţi în urma percheziţiilor de la Valea Călugărească anchetatorii au mai găsit, în urma descinderilor, bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de euro, despre care se presupune că ar fi fost cumpărate din banii furaţi.
Radu Dan a spus că printre bunurile descoperite se numără aparatură electrocasnică şi un motoscuter, acestea fiind ridicate de poliţişti. Unele dintre aceste bunuri au fost descoperite în cele două locuinţe în care au fost găsiţi şi banii, altele fiind descoperite în celelalte cinci locuinţe care au fost percheziţionate în satul Rachieri din comuna Valea Călugărească, a precizat Radu Dan.
Anchetatorii au făcut în total nouă descinderi imobiliare în acest caz, percheziţionând două locuinţe din Ploieşti şi şapte case din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească.
Ancheta în cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită din Ploieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Banii ar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliare făcute în urmă cu trei ani.
Patru persoane au fost oprite, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro. Cei patru – doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani – se aflau într-un autocar care mergea în Spania.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro. Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.
Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni.
În noaptea de luni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de către autorităţile arădene. Ulterior, una dintre cele patru persoane a fost arestată preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-a tâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului.

N Suspecţii în cazul furtului de un milion de euro au fugit în Italia


Poliţia Prahova a anunţat marţi că doi tineri sunt principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă nelocuită din Ploieşti, şi au fost daţi în urmărire, anchetatorii stabilind că aceştia au reuşit să fugă în Italia.
Potrivit unui comunicat emis marţi de Poliţia Judeţeană Prahova, anchetatorii au stabilit că doi tineri sunt principalii suspecţi în cazul furtului de un milion de euro dintr-un imobil din Ploieşti, iar aceştia nu ştiau de existenţa banilor înainte de a-i fura.
La sfârşitul săptămânii trecute, anchetatorii au făcut descinderi imobiliare, două în Ploieşti şi şapte în comuna Valea Călugărească, satul Rachieri, în urma cărora poliţiştii au găsit 27.000 de euro şi au inclus în cercul de suspecţi mai multe rude ale celor doi tineri.
De asemenea, oamenii legii au stabilit că autorii furtului au cheltuit o parte din bani cumpărând diverse bunuri care au fost găsite în timpul percheziţiilor şi că cei doi au părăsit ţara, plecând în Italia.
Potrivit Poliţiei Judeţene Prahova, autorităţile române au luat legătura prin canalele oficiale cu cele italiene pentru verificarea autocarelor care ajung în Italia din România, astfel încât suspecţii să fie depistaţi.
Patru persoane au fost oprite, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Ploieşti. Cei patru – doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani – se aflau într-un autocar care mergea în Spania.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro.
Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.
Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane suspecte în cazul furtului unui milion de euro reclamat la Poliţia Ploieşti aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni.
În noaptea de luni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de către autorităţile arădene.
Ulterior, una dintre cele patru persoane a fost arestată preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-a tâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului.

Vezi si

Ministerul de Interne angajează aproape 8.000 de persoane, majoritatea polițiști

Ministerul Afacerilor Interne va angaja aproape 8.000 de persoane, în mare parte polițiști, dar și …