Saturday , December 10 2022

Senatul cere DEMISIA preşedintelui Traian Băsescu

basescu

Senatul va cere demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului în care este implicat fratele şefului statului, Mircea Băsescu, anunta Romania TV. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că va fi discutată o propunere de rezoluţie în acest sens şi urmează sa fie purtate discuţii şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru ca şi Camera inferioară să se alăture acestui demers.
Traian Băsescu ar putea fi suspendat pentru a treia oară. Este scenariul lansat de vicepreşedintele PMP, Cristian Preda, care scrie, pe blogul personal, că “gruparea parlamentară controlată de Ponta se poate răzbuna suspendându-l din nou pe Traian Băsescu”.
Cristian Preda comentează anunţul premierului Victor Ponta potrivit căruia coaliția guvernamentală va discuta despre o “acțiune parlamentară” îndreptată împotriva șefului statului.
“Mai sunt fix 180 de zile până la încheierea celui de-al doilea mandat al președintelui Băsescu și Victor Ponta nu mai are răbdare. (…) Singura acțiune pe care o permite Constituția e suspendarea. Ar fi a treia. În Parlamentul României, există o consistentă majoritate care detestă statul de drept. Au dovedit-o voturile care au împiedicat ridicarea imunității deputaților din toate partidele. T. Băsescu a fost adversarul ireductibil al acestei majorități.
Dacă vrea, gruparea parlamentară controlată de Ponta se poate răzbuna suspendându-l din nou pe Traian Băsescu”, scrie Preda.
Liderul PMP arată că, în cazul în care a treia suspendare ar reuși, alegerile prezidențiale s-ar devansa.
“Nu s-ar mai ține pe 2 noiembrie, ci cu vreo două luni mai devreme”, notează Preda.
“Având în față o opoziție dezbinată și în mare măsură adversară și ea a președintelui, nu e clar de ce și-ar dori PSD și aliații săi o “acțiune parlamentară”?”, încheie liderul PMP.

Vezi si

Inscripție ”NAZI BANK” pe peretele unei sucursale Raiffeisen din Cluj-Napoca. Poliția a demarat verificări

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri …