Thursday , June 13 2024

ŞEDINŢĂ de urgenţă a coaliţiei. Dragnea ar fi propus AMÂNAREA dezbaterilor pe Codul Fiscal

dragnea

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA. La discuţii participă şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea (UNPR) şi, din partea ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ministrul Daniel Constantin.
Senatorii ar urma sa dezbata, luni, la ora 15.00, în sesiunea extraordinară, cererea de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de către preşedintele Klaus Iohannis.
În paralel, la sediul PSD a fost convocată o reuniune a liderilor Coaliţiei, prima după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD, ar fi propus amânarea Codului Fiscal cu o săptămână pentru că ar trebui continuate discuțiile, potrivit unor surse politice, citate de România TV si B1 TV.
Social-democratul a făcut propunerea în cadrul ședinței de coaliție, acaesta fiind una dintre variantele discutate în rândul partidelor de la guvernare.
Luni dimineaţa, cererea de reexaminare a Codului Fiscal a intrat în dezbaterea comisiilor senatoriale de specialitate, după-amiază fiind convocat plenul Senatului.
Referitor la discuţiile tehnice dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a susţinut că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat – la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% – a fost doar o propunere a liberalilor.
UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.
 
 

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …

One comment

  1. amina pentru la anul viitor, sa treaca recursul. RUSINE.