Monday , January 30 2023

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va afla în România, la București, în perioada 28-30 noiembrie.

Secretarul de stat al SUA va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, axată pe războiul din Ucraina și pe punerea în aplicare a noului Concept strategic al Alianței, inclusiv pe provocările din partea Republicii Populare Chineze, pe securitatea energetică, pe protecția infrastructurilor critice și pe eforturile NATO de dezvoltare a capacităților și de consolidare a rezilienței în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

Blinken va mai vizita, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, expoziția – „Noi, oamenii – 25 de ani de parteneriat strategic” – care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA și România începând cu 1997.

Secretarul de stat al SUA va avea întâlniri separate și cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmând să participe la un dineu de lucru și cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

 

Vezi si

Vremea în februarie: temperaturile vor fi peste mediile normale ale perioadei

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi mai caldă decât este normal în …