Saturday , February 4 2023

Scandalul de la Spitalul de Arsi: 64 de persoane trimise in judecata

spitalul de arsi

Douazeci de cadre medicale, intre care directorul Spitalului de Arsi din Capitala, si alte 44 de persoane au fost trimise in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in dosarul operatiilor estetice.
Vitalie Stan si alti patru medici, respectiv seful Sectiei de chirurgie plastica a spitalului, Nicolae Antohi, Ivan Vatamanescu, Carmen Ileana Boiangiu si Sorin Viorel Parasca, au fost deferiti justitiei in stare de arest, iar Aurelia Isac si Carmen Florea, in arest la domiciliu.
Medicii – chirurgi plasticieni si anestezisti de la Spitalul de Arsi – au fost trimisi in judecata pentru luare de mita, participatie improprie la fals intelectual, fals intelectual si inselaciune.
Alaturi de ei vor fi judecati pacienti, acuzati de dare de mita si participatie improprie la fals intelectual.
Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti.
Potrivit anchetatorilor, medicii au cerut de la pacienti sume mai mici decat preturile solicitate pentru efectuarea interventiilor estetice in clinici private, pentru aceleasi interventii in spital.
In rechizitoriu, procurorii mentioneaza tarifele cerute pentru operatiile facute in spital, comparativ cu cele ale interventiilor la clinici private: rinoplastie – 1.800-3.500 de euro in privat si 1.400-3.000 de euro in spital; implant mamar – 2.700-3.500 de euro in privat si 2.000-3.000 de euro in spital; mastopexie (ridicare sani) – 2.000 de euro in privat si 1.800 de euro in spital; abdominoplastie – 2.500-3.500 de euro in privat si 2.200-3.000 de euro in spital.
In cazul multora dintre operatiile estetice efectuate in acest mod, medicii au consemnat in foaia de observatie un diagnostic fictiv, care sa justifice o interventie chirurgicala non-estetica si sa permita decontarea internarii la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), mai arata procurorii.
In acest dosar, anchetatorii au facut, la 25 aprilie, perchezitii la Spitalul de Arsi si la 22 de adrese din Bucuresti, inclusiv la locuintele unor medici, unde au gasit importante sume de bani.

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …