Friday , December 9 2022

Scandal la PNL. Liberalii din Prahova protesteaza in fata sediului central

Mai mulţi membri ai organizaţiei PNL Prahova au venit, luni, la sediul central al PNL, solicitând să vorbească cu liderul partidului, Crin Antonescu, în vederea organizării de alegeri “libere şi corecte” la nivelul filialei.
În faţa sediului central al PNL sunt adunate aproximativ 30-40 de persoane care aparţin organizaţiei PNL Prahova şi care ţin în mâini foi A3 pe care este scris: “Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi”, “Revoluţia bunului simţ – da, revoluţia bunului plac – nu”, “Vrem partid liber(al)”, “Revoluţia bunului simţ, doar la televizor în prime-time?!!”, “Crin, şi dacă noi am fi votat amânarea Congresului din 2009?”.
Liderii acestor membri ai organizaţiei PNL Prahova au declarat jurnaliştilor că solicită respectarea statutului la nivelul organizaţiei şi alegerea unei conduceri a filialei în acord cu dorinţa membrilor organizaţiei şi nu cu ceea ce doreşte conducerea centrală. Ei au precizat că au trimis la sediul central mai multe memorii şi că au încercat să vorbească cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, dar, întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, s-au simţit nevoiţi să vină la Bucureşti pentru a avea o discuţie cu conducerea centrală.
Cei care şi-au asumat în calitate de lideri acest protest desfăşurat în faţa sediului central sunt foştii membrii ai conducerii organizaţiei PNL Prahova.
În 19 decembrie 2011, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că BPC şi CNEx au aprobat, prin vot secret, propunerea sa de demitere a preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, împreună cu Biroul organizaţiei, şi de a numi un birou şi un preşedinte interimar, în persoana lui Mircea Roşca.
Antonescu a spus că a propus BPC demiterea lui Semcu întrucât acesta a revenit asupra demisiei din calitatea de preşedinte al PNL Prahova chiar în şedinţa BPC. “Fostul preşedinte Adrian Semcu a revenit, acum, în şedinţă, asupra demisiei. În calitate de preşedinte, am propus BPC demitera preşedintelui PNL Prahova şi dizolvarea Biroului permanent teritoarial. Această propunere a fost adoptată de BPC cu 25 de voturi «pentru», 3 voturi «împotivă» şi trei abţineri, votul fiind secret”, a spus atunci Antonescu. El a precizat că a propus BPC un Birou interimar al organizaţiei prahovene alcătuit din 21 de membri, mulţi dintre ei din vechiul biroul, respectiv toţi consilierii judeţeni, toţi foştii vicepreşedinţi şi foştii parlamentari.
“Preşedinte interimar al acestui organism este fostul vicepreşedinte Mircea Roşca. Este o opţiune care nu a fost a mea personală, ci consensuală, a Biroului. Am optat pentru o formulă coerentă, care să aibă determinare, hotărâre şi să acţioneze cât se poate de radical în Prahova, unul din câmpurile de bătălie foarte importante ale anului viitor”, a spus Antonescu.
El a precizat că aceste propuneri, asumate de BPC, au fost supuse şi deciziei CNEx, care a votat cu 42 e voturi “pentru”, 13 voturi “împotrivă” şi două abţineri demiterea preşedintelui, dizolvarea biroului şi propunerea de birou interimar.
“Motivele pentru care am solicitat demitere ţin de nevoia ca o organizaţie, într-un an electoral, să fucţioneze coerent şi eficient – nu se putea în condiţiile dinainte – şi, doi – nevoia ca cei care conduc să se afle în luptă reală cu actuala putere”, a spus la acel moment Antonescu.
Adrian Semcu, preşedinte al PNL Prahova, anunţase, pe 9 decembrie, că demisionează din funcţie. Pe 12 decembrie el anunţa, în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Prahova, că renunţă la demisie şi rămâne în funcţia de şef al filialei Prahova a PNL. Cu toate acestea, după plecarea acestuia de la şedinţa Biroul Politic al organizaţiei judeţene cei prezenţi au ales un nou preşedinte interimar.

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …