Sunday , December 4 2022

Scandal in PNL la lansarea Romaniei Liberale. Chiliman: Singurul scop al lui Crin, să ajungă candidatul la prezidenţiale al PSD

antonescu-chiliman

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a declarat, luni, la evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală, că nu şi-a imaginat în 1990 că unicul scop al preşedintelui PNL de azi va fi acela de a ajunge cu orice preţ candidatul la prezidenţiale al “partidului lui Ion Iliescu”.
“Nu mi-am imaginat în 1990 că peste 23 de ani preşedintele PNL şi nu Ion Iliescu va numi politică de tomberon afirmarea şi promovarea valorilor liberale. Nu mi-am imaginat atunci că unicul scop în viaţă al preşedintelui PNL va fi să ajungă cu orice preţ candidatul la prezidenţiale al partidului lui Ion Iliescu. Nu mi-am imaginat că vocea preşedintelui PNL va consona peste 23 de ani cu vocea Rusiei”, a susţinut Chiliman.
El a menţionat că această stare de fapt reprezintă o consecinţă a crizei morale profunde în care se află România de 23 de ani şi pentru care trebuie să îşi asume responsabilitatea politicienii. “Politicienii sunt principalii responsabili ai crizei morale din societatea românească. Regret că PNL, din care fac parte, nu a afirmat mai ferm valorile vechilor liberali. Dar timpul nu e pierdut. Iniţiativa România Liberală îşi propune să recupereze şi promoveze aceste valori”, a spus Chiliman.
Andrei Chliman a făcut aceste declaraţii la evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală, eveniment la care sunt prezenţi, între alţii, Teodor Meleşcanu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Aurelian Pavelescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andrei Chiliman, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.
Antonescu ameninţă cu excluderea din PNL a iniţiatorilor României Liberale
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii partidului care sunt implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată “bigamia politică”, deoarece înseamnă promiscuitate.
Antonescu a fost întrebat cum vede lansarea de luni după-amiază a Iniţiativei România Liberală, promovată de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. “Că e mare, că e mică, fundaţia, aşezământul respectiv – cum doriţi să-i spuneţi – nu dăunează PNL. Că PNL, soarta sa, scorul său politic, reuşitele sale sau nereuşitele sale nu pot fi influenţate de astfel de grupuscule fără legitimitate, fără consistenţă, aşa cum există informaţiile. Altceva însă trebuie spus foarte limpede. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să facă parte, să susţină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator şi fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL, nici măcar a preşedintelui PNL, ca de obicei. Este pur şi simplu un micuţ şi plicticos manifest anti-PNL”, a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, “rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva”. “Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârşit vocalize publice pe chestia asta, trăieşti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate şi critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înţeles, promiscuitatea politică nu”, a mai spus Antonescu.
Preşedintele PNL a precizat că “inacceptabil” înseamnă că cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. “Fie printr-o decizie demnă, şi anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcţii de la asta pleacă – de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil – dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil”, a declarat Antonescu.
Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală, care îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, urmează să fie lansată luni, la eveniment fiind invitaţi să participe şi Mihai Răzvan Ungureanu şi Sever Voinescu.
realitatea.net

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …