Friday , February 3 2023

Salariile presedintelui, premierului si ministrilor, majorate. Iohannis: O intentie inteleapta si cu bataie lunga

oprea

Prim-ministrul interimar Gabriel Oprea a anuntat, miercuri, ca presedintele, premierul, ministrii si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului vor avea salariile crescute, de la 1 august, dupa adoptarea unei Ordonante de Urgenta.
Oprea a anuntat, dupa sedinta de guvern, ca Executivul a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care cresc salariile pentru presedinte, prim-ministru si ministri, pentru presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si sefii Servicilor, printre altii.
“In total, sunt 48 de functii vizate de ordonanta”, a mai spus Gabriel Oprea.
Acesta a mai spus ca, pana la finalul acestui an, vor fi cresteri de salarii in tot sistemul public.
“Imi asum atat corectitudinea, cat si oportunitatea acestei masuri. Consider ca salarizarea din aparatul public nu este un act populist. Nu este normal ca presedintele de tara sa primeasca la sfarsit de luna 1.500 de euro.
Aceasta anomalie trebuie sa ia sfarsit si asta face Ordonanta de Guvern adoptata”, a subliniat Gabriel Oprea.
Presedintele Klaus Iohannis considera ca intentia Executivului de a creste salariile ministrilor este “inteleapta si cu bataie lunga”, care se poate incadra la categoria “prevenirea coruptiei”.
“Am inteles ca exista o intentie a Guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta si cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei.
Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat”, a declarat presedintele, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …