Thursday , May 30 2024

Rovana Plumb a fost acceptata de Ursula von der Leyen comisar european din partea Romaniei. Urmeaza sa treaca de votul in PE

Rovana Plumb este numele care apare in dreptul Romaniei pe lista provizorie a viitoarei Comisii Europene, anuntata luni pe site-ul comisiei, cu acordul presedintelui ales, Ursula von der Leyen.

Lista a fost intocmita dupa o serie de interviuri desfasurate in ultimele saptamani cu persoanele propuse de statele membre ale UE ca si candidati la posturile de comisari europeni, se arata in comunicatul postat pe site-ul Comisiei Europene.

Conform sursei citate, urmeaza ca lista sa fie adoptata de Consiliul Uniunii Europene, dupa care va fi publicata in Jurnalul Oficial al UE. Marti, presedintele ales, Ursula von der Leyen, va anunta oficial distributia portofoliilor si felul in care intentioneaza sa organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene.

Parlamentul European trebuie sa isi dea consimtamantul, prin vot, asupra intregului Colegiu al Comisarilor. In cazul in care un comisar este respins prin vot, tara care l-a propus trebuie sa faca o alta nominalizare.

Odata votat de PE, Colegiul va fi aprobat formal si de Consiliul European, conform tratatului de aderare.

ziare.com

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …