Sunday , October 24 2021

România, în centrul unui nou scandal alimentar. Carne de cal, etichetată drept vită, retrasa de la vânzare în Anglia

carne

Scandalul cărnii de cal provenite din România reizbucneşte în Marea Britanie. Autorităţile britanice au retras din vânzare mai multe loturi cu conserve de carne de vită, produse în România.
Mai multe conserve cu carne de vită produse în România şi în care a fost depistat ADN de cal au fost retrase de la vânzare în Anglia. Conservele au fost produse în ţara noastră în ianuarie 2013 şi erau vândute în magazinele Home Bargains şi Quality Save, însă au fost retrase de la vânzare imediat după depistarea ADN-ului cabalin.
În comunicatul Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor, citat de România TV, se arată că în conservele de 320 de grame de carne de vită, carnea de cal era în proporţie de unu până la 5 procente. Descoperirea a fost făcută în cursul unor teste de rutină privind standardele produselor alimentare. Autorităţile au cerut clienţilor păcăliţi să returneze produsele, al căror termen de expirare era ianuarie 2016.
La începutul acestui an s-a descoperit carne de cal în aproape toate produsele pe bază de carne, iar România figura pe lista furnizorilor de carne de cal.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …