Tuesday , March 5 2024

Raluca Turcan: “Remanierea este obligatorie si de ea depinde sprijinul Guvernului în Parlament”

Raluca Turcan
Vicepre[edintele PDL Raluca Turcan (foto) a declarat, mar]i, pentru Mediafax, c\ remanierea Guvernului este obligatorie, c\ sprijinul Guvernului în Parlament “depinde de cât de tran[ant [i realist se va face aceast\ remaniere”, ar\tând c\ ministerele cu performan]e sunt MDRT [i MAI.
“Cred c\ remanierea este obligatorie [i cred c\ parlamentarii a[teapt\ lucrul acesta de la echipa guvernamental\ [i sprijinul Guvernului în Parlament depinde de cât de tran[ant [i de realist se va face aceast\ remaniere”, a spus Turcan.
În opinia Raluc\i Turcan, premierul [tie cel mai bine care sunt mini[trii care au avut performan]\. “Mi-ar fi mai u[or s\ spun unde s-au v\zut performan]e, cred c\ exist\ performan]e în raport cu obliga]iile asumate la Ministerul Dezvolt\rii Regionale [i la Ministerul Administra]iei [i Internelor. Poate c\ [i în rest au existat rezultate, dar se v\d mai greu [i, de aceea, este nevoie de o transparen]\ mai mare a ministerelor [i mini[trilor”, a precizat vicepre[edintele PDL.
Raluca Turcan crede c\ la Ministerul S\n\t\]ii “sunt înc\ foarte multe probleme, care nu au primit r\spuns de la pacien]ii care nu primesc servicii de calitate pân\ la furnizarea de servicii medicale”.
“La Ministerul Finan]elor îmi doresc s\ v\d rezultatele pachetului de m\suri privind combaterea evaziunii”, a ad\ugat Turcan.
Mai mul]i democrat-liberali i-au cerut, luni sear\, premierului Emil Boc, la [edin]a BPN, s\ prezinte o evaluare a mini[trilor [i stadiul realiz\rii m\surilor guvernamentale, ar\tând c\ evaluarea este necesar\ [i pentru p\strarea parlamentarilor PDL, au precizat pentru MEDIAFAX surse din partid.
“S-a discutat despre faptul c\ se fac presiuni pentru ca unii parlamentari ai PDL s\ plece din partid. Am vorbit c\ pentru p\strarea parlamentarilor este necesar\ o întâlnire a grupurilor parlamentare ale PDL cu premierul [i este important ca evaluarea s\ fie prezentat\ în fa]a acestora”, au declarat sursele citate.
Potrivit acestor surse, cei mai mul]i membri ai BPN i-au cerut premierului s\ prezinte pe lâng\ m\surile de austeritate [i m\surile de cre[tere a veniturilor bugetare. “Premierul a spus c\ nu sunt bani, c\ trebuie s\ mai t\iem, dar unii dintre noi au spus c\ nu putem s\ ne plângem non-stop, ci trebuie s\ ac]ion\m în condi]iile în care suntem la guvernare. A r\mas ca premierul s\ ne spun\ s\pt\mâna viitoare care sunt ministerele cu realiz\ri”, au precizat sursele citate.
Vicepre[edintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni sear\, dup\ [edin]a BPN al forma]iunii, c\ premierul Emil Boc va prezenta, “în mod categoric, în perioada urm\toare”, o evaluare a mini[trilor.
Premierul Emil Boc, pre[edinte al PDL, a declarat, luni, înainte de [edin]a BPN al forma]iunii, c\ evaluarea activit\]ii mini[trilor se face în permanen]\, iar concluziile vor fi trase la momentul potrivit.
Pre[edintele Traian B\sescu a declarat, la începutul lunii august, la postul public de televiziune, c\ la 1 septembrie se va face o analiz\ a Guvernului, cu “grupuri parlamentare”. {eful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov [i a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea m\surilor de austeritate [i a programului de restructurare s\-[i dovedeasc\ eficien]a. t

Vezi si

Digi24: George Simion caută candidați în filialele AUR: „Primiți-i pe toți, indiferent ce escroci sunt”

Într-o înregistrare obținută de Digi24 făcută de George Simion și trimisă pe un grup de …

One comment

  1. Cine pleaca si cine ramane in guvern se cam stie. Vladescu si Seitan sunt ca si plecati. Udrea si Videanu au facut treaba buna asa ca ei probabil vor ramane dupa Remaniere.