Wednesday , February 1 2023

Raluca Turcan, votată în unanimitate președinte interimar al PNL

raluca turcan

Raluca Turcan a fost votată în unanimitate în funcția de președinte interimar al PNL, după demisia Alinei Gorghiu.
Raluca Turcan, noul președinte al PNL, este liderul filialei Sibiu. Organizația a avut cel mai bun scor al PNL la alegerile parlamentare pierdute de liberali. Surse din interiorul partidului, citate de Realitatea TV, o creditau încă de luni pe Turcan cu preluarea președinției partidului.
Votul pentru Turcan a fost unul în unanimitate. Între timp, partidul se pregătește pentru congresul de anul viitor. Surse liberale spun că fostul candidat la Primaria Capitalei, Cătălin Predoiu, a anunțat că își va depune candidatura pentru președinția partidului.
Luni seara, la Bucureşti, a fost o şedinţă de pregătire a reuniunii BPN de marţi, la care au participat liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate de peste 20% la alegeri, adică peste scorul la nivel naţional al formaţiunii.
Dezbaterile celor prezenţi la şedinţa de luni seară au durat aproape trei ore şi au existat două curente de opinie: lideri judeţeni care au propus ca Alina Gorghiu şi actuala echipă demisionară să asigure interimatul până la congres şi alţii care au propus o echipă nouă.
Din echipa interimară de conducere a PNL până la congresul de anul viitor ar urma să facă parte şi Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua funcţia de secretar general interimar în locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat şi el luni.
Alina Gorghiu a demisionat, luni, de la conducerea PNL. În şedinţele de luni seara şi marţi, Gorghiu a cerut liderilor din partid să organizeze alegeri în cel mai scurt timp.
realitatea.net
 

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …