Friday , July 1 2022

Protest cu incidente al fermierilor la Parlament

protest fermieri

În jur de 1000 de fermieri protestează la ora actuală în faţa Parlamentului. Agricultorii cer pe de-o parte modificări legislative, pe de altă parte, subvenţii de la stat. Protestul fermierilor nu a fost lipsit de incidente: aceştia au încercat să forţeze porţile Casei Poporului şi să intre în Parlament.
Fermierii sunt nervoși, agită pancarte pe care scrie ” Pentru ce au luptat strămoșii, să vindeți voi coloșii?”, “Mai multe produse românești în magazine”, “Ați schimbat Guvernul să vindeți terenul”. Protestatarii încearcă să forțeze cordonul de jandarmi, cu intenția de a ajunge la Palatul Parlamentului, iar câțiva fermieri au vărsat lapte pe asfalt.
Un fermier a afirmat că crescătorii de animale nu privesc subvenţiile pe care ar trebuie să le primească. De asemenea, protestatarii susţin că este nevoie de un ajutor şi pentru producătorii de lapte.
A fost o îmbulzează care a durat în jur de câteva minute, fermierii încercând să forţeze porţile Casei Poporului.
La ora actuală în faţa Parlamentului sunt în jur de 1000 de agriculturi, însă potrivit organizatorilor urmează să mai ajungă 5000-7000 de oameni.
Protestul fermierilor a început la ora 11.00 în Parcul Izvor, urmând ca în jurul orei 13.30 să se deplaseze în Piața Victoriei unde vor continua protestul începând cu orele 14.30.
“Lista de revendicări va mai suferi câteva modificări pentru că ni se alătură și crescătorii de porci, care au și ei 3 cereri. Va participa la protest Federația Crescătorilor de Bovine din România, Oierii de Munte și Asociația Crescătorilor de porci din România”, spunea ieri Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).
Acesta a indicat ca puncte “fierbinți” de pe lista de revendicări problemele legate de asociații, subvențiile și suspendarea legii privind vânzarea terenurilor către străini până la elaborarea unui nou act normativ.
“Mai sunt chestiuni fiscale, legile din Parlament privind pachetul lapte care trebuie să fie urgent aprobate, legea cooperativelor, etc. Și au mai apărut nouătăți privind susținerea zonei montane și stoparea declinului sectorului creșterii de bovine din România”, a mai spus liderul crescătorilor de bovine.
realitatea.net
 

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …