Monday , July 22 2024

Proiect ce permite pensionaţilor anticipat să se angajeze în mediul privat

Doi parlamentari PDL, senatorul Şerban Rădulescu şi deputatul Mircia Giurgiu, au iniţiat un proiect de lege care prevede ca persoanele care se pensionează anticipat să aibă dreptul de a se angaja în mediul privat pentru a-şi întregi veniturile.
Senatorul Rădulescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa este una normală şi va duce la plata unor impozite către stat de acei pensionari care, altfel, ar fi consumat doar de la stat.
“Am iniţiat un proiect de lege care prevede ca persoanele care se pensionează anticipat să aibă dreptul să se poată angaja în mediul privat pentru a-şi întregi veniturile, dacă sunt apte de muncă. E un lucru normal ca aceste persoane să poată desfăşura o altă muncă, pentru că vor plăti şi impozite la stat, nu vor fi doar consumatori. Aceste persoane pensionate anticipat care lucrează în mediul privat vor beneficia de recalcularea drepturilor de pensie la finalizarea perioadei de muncă”, a precizat senatorul PDL.
La rândul său, deputatul Mircia Giurgiu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că există situaţii în care au fost închise fabrici şi au plecat cei care întruneau condiţiile de pensionare anticipată.
Acesta a menţionat că, în plus, cei care se pensionau anticipat primeau o pensie diminuată, iar dacă legea va fi adoptată, vor avea posibilitatea de a încasa sume care să le permită un trai decent.
Proiectul va fi depus la Camera Deputaţilor la începutul săptămânii viitoare.

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …

3 comments

  1. Apostol Cristina

    Vreau sa stiu daca s-a aprobat Proiectul de lege care da posibilitatea pensionarilo anticipat, sa lucreze in mediul privat.

  2. Unii se cred asa destepti ,dau lectii in sistemul bugetar dar nu au facut nimic niciodata,doar critica pe altii si cara niste traiste la serviciu.Dar nu ar face fata 1 zi la privat de aceea nici nu vor sa iasa la pensie.Se lauda ca au 5 specializari dar …atat.Nesimtita.

  3. este o propunere tampita nu este nevoie sa le dea cineva voie…problema este cine sa-i angajeze, unde gasesc de munca nu exista nici pentru tineri locuri de munca. mai eveti alte propuneri crte