Sunday , November 27 2022

Primele manuale digitale apar din decembrie la clasa I. Cum arata varianta pdf

manuale digitale

Elevii de 7 ani vor fi primii care vor studia dupa carti noi. Din decembrie, in toate scolile din Romania manualele de clasa I se vor gasi atat in varianta tiparita, cat si in forma digitala.
In aceste conditii, lectiile vor putea fi descarcate de pe site-ul ministerului direct pe tablete sau calculatoare. Programul este unul pilot, dar ministerul isi propune sa-l extinda la toate clasele.
In multe scoli de stat, orele se tin acum in fata tablei. Cu manualele tiparite in fata, elevii isi iau notite. In scolile private, insa, unde exista deja e-bookuri, iar dascalii lucreaza de cativa ani cu manuale si programe digitale, orele sunt altfel.
Acestea sunt si motivele pentru care Ministerul Educatiei vrea sa introduca si in scolile de stat manuale digitale.
”In momentul in care ii arati un filmulet, cum functioneaza sistemul solar, pricepe mult mai repede decat atunci cand vede o fotografie si ii explica profesorul cum se invarte fiecare”, a declarat ministrul Remus Pricopie la “Dupa 20 de ani”.
Manualele digitale vor avea exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme, simulari. Ele vor putea fi folosite ca manuale propriu-zise, dar si ca protofoliu de lucrari personale sau caiet de notite.
Concret, elevii de clasa I vor avea acces la manualele digitale pentru 4 materii: comunicare in limba romana, comunicare in limbile materne, matematica si explorarea mediului. Pana in 2018, insa, tot invatamantul preuniversitar ar trebui digitalizat.
Dar reprezentantii editurilor sustin ca manualele digitale nu vor fi gata pana in decembrie, asa cum vrea ministerul.
In afara cartilor tiparite, elevii vor avea cartile si in varianta online pe site-ul www.manuale.edu.ro.

Sursa: Pro TV

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …