Friday , December 1 2023

A fost aprobată finanțarea prin PNRR a unui proiect pentru transformarea bibliotecilor din zeci de localități sucevene în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

Consiliul Județean Suceava a depus la finanțare proiectul “Biblioteca – hub digital pentru educație”, în cadrul Investiției I17 Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, Componenta 7 Transformarea digitală, din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc și 27 UAT-uri din Județul Suceava: municipiile Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei, orașele Siret și Cajvana, comunele Adâncata, Arbore, Bălăceana, Bilca, Dărmănești, Dornești, Drăgușeni, Fântânele, Frătăuții Vechi, Grămești, Hânțești, Horodnic de Sus, Ilișești, Izvoarele Sucevei, Moara, Panaci, Pârteștii de Jos, Poiana Stampei, Preutești, Râşca, Șerbăuți, și Todirești.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea competențelor digitale de bază.  Principalele activități ale proiectului constau în: renovarea și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice a Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava, a Bibliotecii Comunale Moara și a Bibliotecii Comunale Rîșca, pentru a fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale;  echiparea a 26 de biblioteci din unități administrativ-teritoriale din Județul Suceava cu echipamente informatice noi sau modernizate;  realizarea de cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale a unui număr de 2.500 de locuitori din județul Suceava.
Așa cum am mai precizat, cu ce am reușit să facem în acest an, județul Suceava s-a validat ca fiind campion în accesarea de fonduri”,a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (O.S.).

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …

One comment

  1. Cred ca dupa spagi si comisioane, cu 10,1 milioane de le se pot cumpara cateva computadoare performante bazate pe puternicul 486 si Winddows 3.1. Nu?