Sunday , December 4 2022

Primarul din Ploieşti, arestat preventiv. Iulian Bădescu a LEŞINAT la Tribunal şi a fost dus la SPITAL

iulian badescu

Primarului municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, i s-a făcut rău, miercuri, în timp ce părăsea sediul Tribunalului Prahova, după ce instanța i-a dat mandat de arestare pentru 30 de zile, şi a fost transportat cu ambulanţa la spital.
După ce a acordat o scurtă declarație jurnaliștilor, primarul a leșinat, la fața locului sosind o ambulanță pentru acordarea primului ajutor.
Edilul a fost luat cu o ambulanţă de la sediul Tribunalului Prahova şi transportat din nou la Spitalul Judeţean Ploieşti, conform presei locale.
Iulian Bădescu, primarul din Ploieşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu. Decizia a fost luată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Prahova, după ce, marţi, Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA.
După aflarea deciziei judecătorilor, Bădescu a declarat că ”este incredibil ceea ce se întâmplă”. ”Nu există nicio altă probă. Este o justiție sovietică. Nu înțeleg de ce în România se întâmplă aceste lucruri”, a spus Bădescu.
El a arătat că funcția de primar este considerată în prezent ”un pericol public”. ”Eu ca primar sunt considerat pericol public. Funcția de primar este considerată acum pericol public”, a menționat edilul.
Miercuri dimineața, edilul, reținut marți de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost dus cu ambulanța la sediul Tribunalului Prahova. Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a declarat pentru Agerpres că Bădescu a fost preluat de o ambulanță cu medic pentru a fi transportat la instanță.
”I s-a făcut o externare de etapă, ceea ce înseamnă că, dacă starea acestuia se depreciază în funcție de anumiți factori, atunci, în funcție și de decizia instanței, el poate reveni în spital, fără a mai trece prin procedurile impuse la Unitatea de Primiri Urgențe”, a explicat Băloi.
Iulian Bădescu a fost internat, marți seară, la Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, lui făcându-i-se rău la scurt timp după ce a fost reținut și scos din sediul DNA pentru a fi transportat în arest.
Surse medicale au declarat presei că primarul Ploieștiului a fost dus, inițial, la spitalul din municipiul Câmpina, oraș în care se află arestul IJP Prahova, aici constatându-se că are tensiunea și glicemia crescute și fiind ulterior transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Primarul Iulian Bădescu era cunoscut dinainte ca având unele probleme de sănătate, el fiind bolnav cronic.
Bădescu a fost reținut marți de procurorii anticorupție, după șapte ore de audieri, într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.
În același dosar mai sunt urmărite penal sub control judiciar secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz în serviciu.
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …