Sunday , January 29 2023

Premierul Ponta primeste critici chiar din interiorul PSD dupa plecarea pe furis in Turcia

ponta1

Senatorul PSD Serban Nicolae s-a aratat deranjat de faptul ca premierul Victor Ponta a plecat sa se opereze in Turcia fara sa anunte public, intrucat astfel de chestiuni sunt de interes national, in opinia parlamentarului social democrat.
“Nu m-a consultat nici inainte de a pleca, nici in legatura cu operatia. Nu stiu sa va dau amanunte. Atunci cand esti intr-o functie publica de asemenea importanta, faptul ca noi avem tendinta de a da cu taraita informatii, de a nu spune tot, sa tinem totul intr-o zona de ocult, de conspiratie, ca si cum am avea ceva de ascuns, mi se pare ca nu face parte din regulile unui stat democratic.
Indiferent ce ar fi, fiind prim-ministru in functie, o operatie, o interventie chirurgicala e o operatie. Nu vad de ce nu ar fi spus, de ce nu ar lamuri situatia. Ca se fac speculatii politice e altceva, dar primul ministru e om politic – sa te miri ca se fac speculatii politice cand esti om politic e iarasi..”, a declarat Serban Nicolae, marti seara, la Digi 24.
Senatorul a vorbit si despre problemele de sanatate pe care le-au avut in trecut Traian Basescu si Ion Iliescu, spunand ca acestia au avut o abordare mai deschisa.
“Eu unul sunt de parere…Va aduceti aminte cand a fost prima problema medicala a lui Traian Basescu, cea cu hernia, pe vremea aia functiona o chestiune, o comisie de medici romani pe domenii, niste somitati, care analiza o anumita situatie – presedintele Iliescu chiar a facut o interventie in al doilea mandat, s-au facut cunoscute informatiile necesare fara sa se dea informatii de tip cancan”, a precizat parlamentarul PSD.
In ceea ce priveste explicatia premierului, si anume ca s-a dus in Turcia nu numai pentru medici, ci si pentru a avea putina liniste, Serban Nicolae a mentionat ca nu este de acord cu punctul de vedere al lui Victor Ponta.
“Nu am cum sa fiu de acord cu premierul – nu cred ca cineva ar fi dat navala, probabil presa ar fi fost la poarta spitalului. In conditiile in care informatiile sunt date publicitatii prompt si concret nu ar fi fost… La urma urmei e prim-ministru, nu e… Stiti cum se spune, nu esti prim-ministru o viata intreaga, odihna si celelalte, cand se poate”, a subliniat acesta.
Victor Ponta a plecat in Turcia, zilele trecute, pentru a se opera la genunchiul stang, dupa ce s-a accidentat la un meci de baschet.
Medicii de la Spitalul Militar Central din Bucuresti i-au recomandat, joia trecuta, o interventie chirugicala, in urma unui control medical, la circa doua saptamani de la accidentare.
Cat timp Victor Ponta va fi plecat din tara, atributiile sale sunt preluate de catre vicepremierul Gabriel Oprea. Tot pe fondul lipsei prim-ministrului, sedinta de guvern de miercuri a fost anulata.
Premierul a fost criticat de mai multi actori politici ca a plecat la Istanbul fara sa anunte. Inclusiv presedintele Klaus Iohannis l-a “urecheat” pe Ponta ca iar pleaca in strainatate de capul lui.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …