Tuesday , October 4 2022

Prefectul Capitalei, audiat la DIICOT în dosarul israelienilor care au spionat-o pe Kovesi

prefect petrovan

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a fost audiat la DIICOT în dosarul israelienilor Ron Weiner şi David Geclowicz, acuzaţi de spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit unor surse judiciare, citate de news.ro.
Audierea a avut loc dupa ce o serie de documente care au legatura cu prefectul Paul Nicolae Petrovan au fost gasite asupra celor doi israelieni aflati acum in arest preventiv, informeaza Digi24.
“Pot sa va spun doar ca am fost solicitat si audiat intr-o cauza a DIICOT, privitoare la posibile infractiuni de natura informatica. N-as dori sa fac, avand in vedere caracterul anchetei, alte comentarii”, a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul de Bucuresti.
Tribunalul Bucuresti a prelungit, luni, cu 30 de zile mandatele de arestare preventiva pentru israelienii Ron Weiner si David Geclowicz, acuzati de spionarea si hartuirea unor apropiati ai procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Ron Weiner si David Geclowicz au fost arestati preventiv in 3 aprilie. Weiner este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, iar Geclowicz e cercetat pentru complicitate la aceste infractiuni.
 

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …