Friday , October 7 2022

Ponta, ziua judecatii: proces la Inalta Curte, motiune in Parlament, decizii in PSD

ponta

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, inaintea sedintei de luni a social-democratilor, ca acestia isi doresc sa ramana la guvernare.
Liderul PSD a spus ca se fac “calcule pentru ramanerea partidului la guvernare”.
“Nimeni din partid nu vrea sa iesim de la guvernare. (…) Am vorbit si ieri cu Victor Ponta, a fost ziua lui. Nu o sa spun acum ce mi-a zis mie, e firesc.
PSD doreste sa ramana la guvernare si vom discuta in Comitetul Executiv si dupa o sa va transmit ce s-a hotarat”, a declarat Dragnea.
Referitor la motiunea de cenzura anuntata de PNL, acesta a precizat ca este “un drept democratic, constitutional, al Opozitiei, sa depuna motiune de cenzura”, adaugand ca nu se asteapta ca “PSD sa voteze sa-si dea jos propriul guvern”.
“Vom vota daca iesim de la guvernare sau nu”, a mai spus presedintele interimar al PSD, adaugand ca nimeni din partid nu isi doreste renuntarea la guvernare: “Este ratiunea fireasca a fiecarui partid, de a fi la guvernare pentru a-si pune in aplicare politicile publice. De aceea mergem in alegeri”.
Intrebat daca este posibil ca PSD sa ii retraga sprijinul lui Victor Ponta, cu conditia ca presedintele Klaus Iohannis sa nominalizeze tot un premier social-democrat, Liviu Dragnea a precizat: “Nu e posibil scenariul asta. Presedintele n-o sa faca niciodata anuntul asta, adica cel putin nu cred. Pana acum avea timp suficient sa o faca”.
Inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD, Dragnea, premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-au intalnit in biroul celui din urma, pentru discutii, in jurul orei 11.00. Premierul nu a facut declaratii presei, dar a scris pe Facebook, dimineata, ca spera ca “toata lumea sa tina cont de Ziua Pacii”, sarbatorita international luni, in aceeasi zi in care incepe procesul sau.

Vezi si

Napolitane cu salmonella, retrase din toate magazinele Lidl

Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma …