Tuesday , February 27 2024

Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu l-as fi propus pe Daniel Morar procuror general

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu nu este “foarte fericit” cu faptul ca Daniel Morar nu este procuror general, el aratand ca seful statului a facut un compromis si l-a numit pe acesta judecator la CC.
“(…) cedeaza si domnul Basescu, sa stiti! Ca nu cred ca e foarte fericit ca nu e domnul Morar procuror general. Asta e! A facut si domnul Basescu un compromis”, a spus Ponta.
Intrebat daca acest compromis viza tandemul Morar – in alta parte decat procuror general, iar Kovesi – la DNA, Ponta a precizat ca el in mod sigur nu l-ar fi propus pe Morar la sefia DNA.
“In mod sigur nu l-as fi propus pe Daniel Morar procuror general. Ii reprosez actiunea din vara impotriva celor care au votat la referendum si, da, cred ca gestul presedintelui de a-l numi la Curtea Constitutionala a fost o intelegere a faptului ca nu l-as numi niciodata si a faptului ca altfel ramaneam blocati practic cu numirile”, a adaugat Ponta.
El a spus ca divergentele actuale dintre el si Crin Antonescu privind numirile procurorilor sefi se vor asemana cu cele referitoare la semnarea pactului de coabitare cu Traian Basescu, el manifestandu-si convingerea ca se va putea trece peste acestea.
Ponta a mai spus ca marti, dupa discutia cu CSM pe tema numirilor, va avea o discutie telefonica si cu presedintele Traian Basescu, pentru a se consulta si cu seful statului.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …