Saturday , November 26 2022

PNL a cerut SIE informaţii despre interesele de la Roşia Montană

crin-antonescu

Liberalii au solicitat de la SIE să transmita date despre eventuale grupuri de interese externe care ar acţiona sub diferite cai menite sa influenteze deznodamantul de la Rosia Montana, potrivit pesurse.ro.
Presedintele Comisiei de control a SIE, liberalul Mihaita Calimente, a declarat pentru pesurse.ro că a cerut, ca marti, la sedinta, să afle daca exista informatii în acest sens.
“Am transmis o lista cu intrebarile pe care le-am pus. Prima se referea la faptul ca in presa internationala exista comentarii clare ca intre anumite grupuri de interese straine exista o batalie care face sa creasca sau sa scada pretul aurului la Toronto, a societatii care activeaza aici in Romania, si atunci exista un impact clar asupra unor declaratii pe care le dau unii oameni politici si daca au informatii, ce legaturi au aceste grupuri cu grupurile de aici care fac aceste miscari. Daca au informatii in legatura cu ONG-uri care sunt finantate din afara tarii pentru a face propaganda, intr-un fel sau altul, impotriva sau chiar pentru acest proiect, pentru ca de asemenea am vazut in presa foarte multe ONG-uri care sunt finantate, 26 cel putin, nu stiu daca este adevarat, de catre fundatia Soros pe diferite cai, sigur, nu direct, pentru aceste manifestari care au avut loc, ci pentru diferite alte proiecte, dar legatura ne spune ceva”, a spus liberalul Mihăiţă Calimente.
De asemenea, liberalul vrea să afle daca exista Guverne, in apropierea granitelor Romaniei, care au interesul sa blocheze proiectele miniere, petrolifere si de gaze in Romania “in sensul in care Romania sa nu fie capabila sa-si puna in valoare aceste resurse naturale”.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …