Thursday , June 20 2024

Ploi, ninsori si intensificari ale vantului, pana duminica seara, in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de intensificari ale vantului si precipitatii sub forma de ninsoare si de ploaie, valabila pana duminica seara, la nivelul intregii tari.
ninsoare

Potrivit meteorologilor, intervalul de valabilitate a informarii este 2 februarie, ora 22:00 – 4 februarie, ora 20:00, iar aria ploilor se va extinde treptat cuprinzand majoritatea regiunilor. In jumatatea de vest a tarii se vor cumula in medie 15 – 20 l/mp.
In zona montana, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile si, in special, in masivele vestice si nordice, se vor inregistra prin cumulare cantitati de apa de 25 – 30 l/mp. Izolat, vor fi conditii de polei.
Vantul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depasi 100 km/h, si va avea intensificari temporare, cu viteze in general de 50 – 55 km/h, in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, dar si pe arii mai restranse in restul tarii.
Incepand de sambata seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vantul va continua sa aiba intensificari, viscolind si spulberand ninsoarea. In nord, nord-vest si centru, precipitatiile, in general slabe, vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.
Local, se va forma ghetus sau polei, iar intensificari ale vantului vor fi temporar si in restul tarii, cu precadere in sud si in est, cu rafale in general de 50 – 55 km/h.
In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM precizeaza ca va actualiza informarea emisa vineri.

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …