Thursday , May 26 2022

Peste 30.000 de pensii ale militarilor au fost recalculate greşit. Guvernul vrea să dea banii înapoi

Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de marţi, că subiectul pensiilor militare recalculate eronat, precum şi reducerea TVA în agricultură, va trebui discutat cu delegaţia FMI. Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.
“Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce guvernul trecut le-a luat în mod greşit”, a declarat Ponta.
Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu. “Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus primul-ministru.
Totuşi, şeful Guvernului este preocupat de faptul că trebuie găsite soluţii cu acoperirea financiară necesară. “Este un subiect sensibil care trebuie prezentat partenerilor internaţionali şi să găsim soluţii sustenabile, nu poveşti de campanie”, a conchis Ponta.

Vezi si

Guvernul aprobă sporuri de 55% până la 85% pentru personalul sanitar care tratează pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19

Guvernul României a aprobat miercuri, o hotărâre prin care acordă sporuri de la 55% până …