Friday , February 3 2023

Organizația județeană a PSD Brașov cere excluderea lui Bădălău. Ciolacu, Firea si Arsene critica si ei declaratia despre Diaspora

După declarațiile jignitoare făcute de Niculae Bădălău la adresa romanilor care traiesc si muncesc in strainatate, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea acestuia din partid.

Anunțul a fost făcut de fostul ministru și președintele PSD Brașov Marius Dunca pe pagina sa de Facebook.

„Cerem excluderea din partid a lui Niculae Bădălău

Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău cu privire la românii care muncesc și trăiesc în Diaspora, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare.

Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Niculae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare.
Exprimarea “fetițele alea” ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autoritățile statului român. “Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declarații defăimătoare.

Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive.

PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate.

Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român”, scrie Marius Dunca, fostul ministru al Tineretului și Sportului, pe pagina sa de Facebook.

Si seful interimar al PSD a reactionat vineri seara, cerand scuze in numele partidului pentru “derapajul” colegului sau NicuLae Badalau la adresa romanilor din diaspora.

“Resping afirmatiile facute de Niculae Badalau la adresa romanilor din siaspora. Imi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie sa angajeze Partidul Social Democrat in ansamblul sau. De altfel, am discutat cu domnul Badalau si m-a asigurat ca a constientizat exprimarea nefericita si ca o regreta.

PSD ii respecta pe toti romanii indiferent de locul in care traiesc. Atrag atentia tuturor membrilor ca partidul a intrat intr-o perioada de reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Cu cateva minute inainte, si Gabriela Firea taxasae afirmatiile lui Badalau.

Cei doi fac referire la jignirile aduse de Badalau, coleg in PSD, la adresa romanilor din afara granitelor:

“Acuma e discutia pe cate locuri dam in diaspora. Am avut discutia si la Parlament: daca vreti sa puneti pe listele partidlui din diaspora, cine nu va lasa?

Asa cum sunt ele astazi, nu putem sa marim numarul de parlamentari. E clar ca daca marim numarul si cer 15 – ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pasapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul pana la 3-5 milioane, ca se vehiculeaza tot felul, sunt fetele alea de le duc astia, eu stiu, nu stiu, nu ilegal, da’ …si vor sa li se calculeze posturile de parlamentari pe toti care banuiesc ei ca sunt acolo”, a spus Badalau, intr-o conferinta de presa.

Ulterior, Badalau a sustinut ca declaratia este “scoasa din context”.

“Era o discutie libera legata de reprezentarea diasporei. Am spus ca 700.000 sunt inregistrati legal. Restul nu stim cati sunt si printre ei sunt si oameni care nu ne fac cinste. Eu imi cer scuze daca am jignit, dar demagogia cu care se foloseste aceasta inregistrare ma deranjeaza. N-am vrut sa jignesc pe nimeni”, a precizat Badalau.

surse: Antena 3, ziare.com

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …