Ordin in PSD: Iohannis-neamtul, “gratulat” cu expresii naziste. Olguta: “Iohannis se vede sef de lagar de concentrare”

reportersite
17/11/19 ora:11:55am

Lideri ai PSD reiau asocierea între originile germane ale lui Klaus Iohannis și ororile nazismului ca procedeu de atac la adresa președintelui. Ultima este Lia Olguța Vasilescu care a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că Iohannis ”se și vede șef de lagăr de concentrare”.

”Domnul Klaus cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a spus Lia Olguța Vasilescu, citata de G4Media.

Nu este prima dată când aceasta face afirmații deplasate referitor la originea etnică a șefului statului. Când președintele Iohannis a acuzat guvernul PSD că ”a gazat” românii la proteste, Vasilescu a ripostat: ”Ca neamț să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

De altfel, asocierile indirecte ale lui Iohannis cu nazismul au fost reluate în ultimele zile. ”În lupta bolnavă cu PSD, singura miză a candidatului Iohannis, singurul lucru pe care îl are în vedere este exterminarea PSD”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă susținută vineri.

Și mai direct a fost liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, într-o postare pe Facebook. ”În discursul său de azi, de la Baia Mare, a pronunțat din nou, de zeci de ori, numele PSD, legându-l de cuvinte cu caracter militar: dispariție, eliminare, înfrângere. Mai avea puțin și spunea că îi trimite pe pesediști în lagăre de concentrare! Nu am întâlnit niciodată un om atât de încărcat de ură și pentru care „normalitatea” să însemne eliminarea oponenților săi politici”, a scris Arsene.