Thursday , September 28 2023

Oprea lanseaza voalat amenintari: Deocamdata, Guvernul sta in voturile UNPR

Gabriel Oprea, liderul UNPR
Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a transmis PDL că, deocamdată, Guvernul stă în voturile Uniunii şi că celor care nu le place acest lucru pot “să-şi caute o altă formulă guvernamentală” şi a adăugat că remanierea care a avut loc a fost făcută doar pe criterii politice.
Oprea a subliniat că “întreaga responsabilitate în problema remanierii îi revine exclusiv lui Emil Boc, şi nu preşedintelui, nici Coaliţiei sau majorităţii parlamentare pe care se sprijină Guvernul”, întrucât remanierea este instrumentul pe care premierul îl poate utiliza în scopul îmbunătăţirii activităţii Executivului.
“Prin urmare, premierul este singurul în măsură să dea explicaţii despre motivele, criteriile şi obiectivele acestei remanieri. Însă, la fel de important, tot premierului îi revine responsabilitatea asigurării unei majorităţi funcţionale în Legislativ. Iar acest lucru înseamnă discuţii permanente atât cu parlamentarii PDL, cât şi cu cei din UDMR şi UNPR”, a spus liderul Uniunii.
El a arătat că UNPR a respectat prerogativa constituţională şi responsabilitatea ce-i revine premierului în problema remanierii. “Nu i-am cerut premierului Emil Boc nicio funcţie înainte de remaniere şi nu i-am cerut nicio explicaţie după. Nu nouă trebuie să ne dea explicaţii, ci românilor care speră ca această remaniere să ducă la o îmbunătăţire a activităţii Guvernului”, a spus Oprea. El a precizat însă că UNPR are în continuare resurse pentru asumarea unor responsabilităţi suplimentare în Guvern. “Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu – ca să dau doar două exemple – sunt doi profesionişti pe care sunt convins că Emil Boc sau orice alt premier îi doreşte în echipa guvernamentală. Faptul că, deocamdată, ei nu sunt în Executiv, nu arată decât că singurele criterii după care a fost făcută remanierea au fost cele politice”, a spus el.
“Vreau să reafirm faptul că UNPR este un partener loial în Coaliţie şi se aşteaptă ca şi PDL să fie la fel de loial în Coaliţie. Nu cred în colaborările bazate pe şantaj sau pe troc politic. Nu cred în colaborările bazate pe interes de grup. Noi, cei din UNPR avem principii foarte clare, dar nu vreau ca aceste principii să fie luate ca semn de slăbiciune. Faptul că nu suntem gălăgioşi, ca pupezele şi ca piţigoii, nu înseamnă că suntem slabi. Înseamnă că noi suntem la alt nivel, a ceea ce înseamnă interesul naţional”, a comentat liderul UNPR. Întrebat dacă apreciază că PDL nu a fost un partener loial, Oprea a declarat: “Am spus exact ceea ce aveam să transmitem colegilor din coaliţie şi sunt convins că au înţeles”.
“Deocamdată, acest Guvern stă în voturile UNPR şi vreau să se înţeleagă foarte bine şi foarte clar acest lucru. Cui nu-i place, să caute o altă formulă guvernamentală. Deocamdată, aceasta este structura majorităţii parlamentare pe care se sprijină guvernul Boc. Şi noi ne aşteptăm ca ea să fie respectată”, a avertizat Oprea.
Întrebat dacă este posibil ca parlamentarii UNPR să voteze moţiunea de cenzură, Oprea a spus:  “Eu am fost foarte clar în cuvântul meu, am spus ceea ce aveam de spus. Suntem partid loial şi corect coaliţiei, noi credem cu adevărat – şi nu de compalezenţă sau pentru funcţii – în stabilitatea României. Avem nevoie de unitate şi solidaritate să trecem acest moment greu şi nu prin demagogie se poate trece, spunce gândesc eu şi colegii mei”.

Vezi si

ANI: Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef DGA, nu poate justifica o avere de 1,15 milioane de lei

Fostul șef al Poliției Române Cătălin Ioniță , fost șef la DGA în Ministerul de …