Wednesday , April 17 2024

Oana Mizil, cercetată penal pentru conflict de interese

Deputatul PSD Oana Mizil, iubita primarului Marian Vanghelie, este cercetată penal pentru conflict de interese. Oana Mizil este anchetată după ce şi-a angajat mama la cabinetul parlamentar. Parchetul General a deschis acest dosar după o sesizare a inspectorilor de Integritate. Deşi, în primă fază, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, acum Daniel Morar s-a răzgândit şi a infirmat ordonanţa veche.
Potrivit ANI, “Oana NICULESCU-MIZIL ŞTEFĂNESCU TOHME, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia NICULESCU – MIZIL – ȘTEFĂNESCU, începând cu data de 29.04.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 București, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.
ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Oana NICULESCU-MIZIL ŞTEFĂNESCU TOHME, a infracţiunii de conflict de interese.

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …