Monday , October 3 2022

Nu va exista o extindere a UE în următorii zece ani, potrivit comisarului european Johannes Hahn

johannes hahn

O extindere a Uniunii Europene nu este planificată pentru următorul deceniu, cel puțin, dar negocierile cu țările interesate vor continua, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, în cadrul unui forum la Berlin, relatează joi agenția de presă Ukrinform.
“În următorii 10 ani nu vor exista primiri în UE”, a declarat comisarul european, adăugând că “din cauza circumstanțelor” admiterea în UE în această perioadă este ‘nerealistă’.
Cu toate acestea, a explicat el, “aceasta nu înseamnă că UE nu va purta negocieri” în perioada respectivă cu țările interesate.
Hahn a subliniat că țările candidate “trebuie să se apropie din punct de vedere economic pentru ca cetățenii noștri (din Europa) să fie pregătiți pentru un astfel” de proces.
Deocamdată, a indicat comisarul european, sondajele arată că, în prezent, în niciuna din țările membre UE nu există o majoritate care ar pleda pentru extindere.
“Trebuie să acționăm în așa fel încât toată lumea să înțeleagă că noul membru este unul foarte valoros și nu doar unul de cheltuieli suplimentare”, a evidențiat acesta.
În acest sens, reprezentantul Comisiei Europene și-a exprimat speranța că Serbia va reprezenta un ‘nou capitol’ în perioada următoare de extindere a UE. “Mi-aș dori să se deschidă un capitol nou, de exemplu, cu Serbia pentru ca în perioada următoare să putem primi noi membri”, a spus el. UE anunțase anterior că intenționează până la sfârșitul acestui an să înceapă negocierile privind statutul de membru al Serbiei.
 

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …

One comment

  1. Occidentalii sunt patiti cu romanii si bulgarii, de asta nu mai doresc o extindere a UE in urmatorii zece ani.