Friday , April 9 2021

Note informative date de Irinel Columbeanu la Securitate. Vezi ce persoana publica a turnat!

irinel columbeanu

Irinel Columbeanu nu scapa de problemele cu fosta Securitate.
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii cere instantei ca omul de afaceri sa primeasca oficial statutul de colaborator al Securitatii, dupa ce ar fi semnat 118 note informative cu numele de cod Ivanescu.
Inainte sa inceapa procesul, Curtea de Apel Bucuresti a dat miercuri publicitatii cateva dintre informarile atribuite lui Columbeanu.
CNSAS il acuza pe Irinel Columbeanu ca a fost un informator al fostei Securitati, care l-ar fi racolat in 1980, pe vremea cand era student la Institutul Politehnic Bucuresti, membru PCR, dar si ghid la BTT. Asta chiar daca omul de afaceri nu a semnat un angajament.
Consiliul sustine ca are si dovezi, notele informative, unele scrise de mana, semnate cu numele de cod Ivanescu. Intr-una, de exemplu, colaboratorul face referire la un cetatean danez.
“P.P. manifesta o atitudine profund anticomunista”.
Columbeanu si-ar fi dovedit eficienta si privinta romanilor romanii stabiliti in Statele Unite, despre care a spus ca “au o atitudine foarte ingamfata fata de Romania”, pe care o denumeau “Tara de saraci” si “de tampiti”.
Printre cei pe care Columbeanu i-ar fi turnat la securitate se numara si vestita creatoare de moda Doina Levinta. Intr-o nota informativa despre persoana D.L. si sotul ei, ar fi scris ca “nu sunt atasati politicii duse de regimul nostru”.
Columbeanu nu a fost doar turnator, ci si urmarit de Securitate, afirma oficialii CNSAS, care sustin ca in 1988, securitatea l-a abandonat, pe motiv ca profita de statutul sau pentru a pleca in strainatate. Si chiar l-a verificat ca nu cumva sa fi fost racolat de vreun serviciu secret strain.
Irinel Columbeanu spune ca nu are nimic de declarat, insa atrage atentia ca notele informative ii sunt atribuite lui fara sa aiba semnatura lui personala.
stirileprotv.ro

Vezi si

Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, însă depinde …