Saturday , October 23 2021

Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar de Gigi Becali

mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-a prezentat, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, într-un dosar în care procurorii investighează modul în care omul de afaceri George Becali și-a scris cărțile în timpul detenției. Mitropolitul a coordonat una dintre lucrările scrise de latifundiar.
Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de audierea în faţa procurorilor anticorupţie, potrivit România TV.
Înaltpreasfințitul a fost citat la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.
Mitropolitul Ardealului este audiat după ce a vizat cartea “Muntele Athos, patria ortodoxiei”, scrisă de Gigi Becai în penitenciar.
“Este foarte important ca Înaltpreasfinţitul să ajungă la organul de cercetare penală în calitatea pe care o are de martor”, a spus avocatul lui Laurenţiu Streza, Daniel Ionaşcu. Acesta nu a dat alte declaraţii legate de prezenţa Mitropolitul Ardealului la sediul DNA.
Gigi Becali a scris cinci cărţi în perioada în care s-a aflat încarcerat la Poarta Albă: “Muntele Athos, patria ortodoxiei”, “Steaua şi Becali”, “Becali şi politica. Începuturile”, “Iubirea milostivă şi mântuitoare”, “Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României”.
Gigi Becali a fost audiat în data de 8 iunie, la sediul DNA, în dosarul deschis de procurori în luna ianuarie privind cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate.
 
 

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …