Saturday , December 9 2023

Mircea Dinescu: Destinul lui Adrian Păunescu e absolut dramatic. Şi-a subminat destinul de scriitor

Scriitorul Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX că Adrian Păunescu a fost “un personaj complex”, care a avut un destin dramatic, pentru că şi-a subminat destinul de scriitor.
“Eu am debutat în ’68, când Adrian Păunescu era marea speranţă a generaţiei de după Nichita Stănescu. În mod curios, el şi-a început cariera scriitoricească certându-se cu Nicolae Ceauşescu, având curajul să polemizeze cu Nicolae Ceauşescu, fapt care l-a înfuriat foarte tare pe acesta şi a trebuit să intervină Zaharia Stancu. Din păcate, din cearta asta s-a iscat o mare iubire”, îşi aminteşte Mircea Dinescu.
“Sigur că Adrian Păunescu este un personaj complex. Trăia în două lumi. În timp ce scria poezii cu Ceauşescu, scria şi elegii. Cred că el va rămâne în poezia românească pentru poeziile sale cu tentă bacoviană. Destinul său e absolut dramatic, pentru că poetul Adrian Păunescu şi-a subminat destinul de scriitor. Şi-a acoperit gingăşia cu care-l înzestrase natura cu materia care deborda din el”, mai spune Mircea Dinescu.
Deşi timp de 20 de ani Mircea Dinescu şi Adrian Păunescu nu şi-au vorbit, s-au împăcat în urmă cu doi ani, la Cetate.
“Cu o zi sau două înainte să se fi internat, m-a sunat şi mi-a spus: “Mircea, mi-e dor de ce ai fost odinioară”. M-a impresionat, cred că îi era dor de el însuşi, când fusese o mare speranţă a literaturii române”, a spus Mircea Dinescu.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …