Monday , April 22 2024

Ministrul Agriculturii: Lista alimentelor de bază mai ieftine va fi extinsă

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că „ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază se dovedeşte o măsură eficientă”, astfel că aceasta va fi prelungită. Totodată, el a adăugat că ar putea fi incluse şi alte produse alimentare pe listă, urmând să aibă discuţii în acest sens cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor.

„Preţurile alimentelor de bază se menţin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantităţi suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetăţenii sunt mulţumiţi. Ordonanţa privind stoparea creşterii preţurilor pentru alimentele de bază se dovedeşte o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat ministrul Agriculturii, luni, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că preţurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar şi la alte produse alimentare, „ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă”. „Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanţii comercianţilor şi procesatorilor. Este o promisiune îndeplinită şi un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar şi pe români”, a adăugat Florin Barbu.

 

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …