Friday , April 26 2024

Mii de taximetrişti au blocat centrul Capitalei. Mai multe bulevarde, închise

taxiuri

Mii de taximetrişti au ieşit în faţa Guvernului pentru a protesta împotriva transportului neautorizat de persoane practicat de firme precum UBER şi alte aplicaţii specifice.
 
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță reluarea protestelor anunțate în București, miercuri, de la ora 9,30 pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe. La protest vor participa 5.000 de transportatori, din București și reprezentanți din alte orașe ale țării.
Potrivit unui comunicat COTAR, chiar dacă primarul Gabriela Firea a luat hotărârea eliminării concurenței neloiale din București, restul țării suferă în continuare din cauza concurenței neloiale și a pirateriei, astfel încât protestele vor continua.
Miercuri C.O.T.A.R. a renunțat la protestul care deja era anunțat, în contextul funeraliilor regale, dar și pentru a aștepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-și ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunțat.
„Astăzi am aflat, din surse sigure, că mâine nu se va discuta ordonanța pentru modificarea legislativă, astfel încât să fie eliminată pirateria și să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe și-a luat angajamentul ferm ca la ședința de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanța de Urgență care să elimine sintagma “în mod repetat” din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar și pentru a eradica actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale. Această OUG trebuie să elimine în primul rând sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introduerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte C.O.T.A.R.
Protestul a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și entitati ,care au funcționat fără să respecte legile.
În România sunt 110.000 de transportatori, însemnând cei care fac transport în regim de taxi și închiriere, precum și cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale.
realitatea.net

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …

One comment

  1. Pe cei mai mari taximetristi hoti din Romania ii deranjează concurenta. Soferii Uber nu pot sa incalce nota de plata, asa cum fac ei.