Wednesday , May 12 2021

Meleșcanu recunoaște: Secretarul de stat al SUA l-a întrebat de achiziția rachetelor Patriot

Şeful diplomaţiei, Teodor Meleșcanu, a recunoscut că problemele privind legea de achiziţionare a sistemelor Patriot au fost discutate Rex Tillerson la întâlnirea de săptămâna trecută. Secretarul de stat american a întrebat despre amânările în acest caz, iar ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, spune că i-a promis omologului său că România nu blochează achiziţia sistemului de rachetă patriot de la Guvernul american.
melescanu

„M-a întrebat cum a fost cu cvorumul. I-am spus că sunt probleme cu cvorumul din când în când și nu se referă la subiectul în sine”, a declarat luni Teodor Meleșcanu. „Nu s-a pus problema de a bloca această achiziție. E un lucru acceptat de toată lumea. A fost adoptat în CSAT”, a precizat șeful diplomației, citat de Digi 24.
„În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci probabil, cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi, vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului”, a declarat Meleşcanu.
Ministrul afacerilor externe a participat, luni, în calitate de senator membru al Comisiei de apărare, la dezbaterea proiectului de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot, fiind aprobat un raport de adoptare a proiectului.
Secretarul de stat american Rex Tillerson a sosit miercuri seară la Bucureşti, avionul său făcând o oprire tehnică la întoarcerea din turneul asiatic, unde l-a însoțit pe președintele Donald Trump. Șeful diplomației americane s-a întâlnit cu ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi cu ambasadorul SUA Hans Klemm. Ambasada SUA precizaa că Rex Tillerson nu are niciun program oficial în România.
Oficialul american a venit la o zi după ce senatorii PSD şi ALDE au lipsit de la şedinţa comisiei de apărare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot.
sursa foto: Romania Libera

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …