Thursday , October 6 2022

Masca devine obligatorie in aer liber in Bucuresti, in locurile aglomerate

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis luni, 3 august, ca masca de protectie devine obligatoriu in Capitala in zonele aglomerate din aer liber – piete, gari, autogari, statiile STB, transmite Digi24.

Comitetul a luat decizia intr-o sedinta desfasurata luni, dupa ce numarul infectiilor din Capitala a crescut constant in ultima luna.

Capitala inregistreaza peste 6200 de cazuri de la inceputul pandemiei.

Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit luni pentru a discuta posibilitatea ca masca de protectie sa fie obligatorie in zona pietonala a Centrului Vechi, masura despre care viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, spunea ca a fost solicitata de mult timp.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a anuntat miercurea trecuta ca purtarea mastii ar putea deveni obligatorie in orice zona pietonala din Centrul Vechi, masura fiind solicitata de mai mult timp. Badulescu afirma ca s-a luat in calcul faptul ca “zona este cu grad de infectie foarte mare, avand in vedere zona restransa si numarul mare de persoane care frecventeaza Centru Vechi”.

“Zona pietonala din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementata. (…) Masura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoana care intra in Centrul Vechi va trebui sa aiba masca, in zonele pietonale”, a declarat Aurelian Badulescu, la Digi 24.

CNSU a aprobat, in sedinta de marti hotararea numarul 37 privind stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare.

“Comitetul a facut prin aceasta hotarare, in baza analizei specialistilor, urmatoarele propuneri:

– Instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, in anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise stabilite prin hotarare a comitetului judetean sau al Municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, cu avizul directiei de sanatate publica.

– Spatiile si intervalele orare se stabilesc luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in spatiile si in intervalele orare respective, ca efect al desfasurarii unor activitati individuale sau de grup”, arata decizia CNSU.

Vezi si

Napolitane cu salmonella, retrase din toate magazinele Lidl

Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma …