Tuesday , July 23 2024

Marica: 30.000 de sindicalisti din Finante, în greva dupa 18 noiembrie daca nu primesc stimulentele

Aproximativ 30.000 de membri ai Federa]iei din Finan]e afiliate la “Sed Lex” ar putea declan[a greva general\ dup\ 18 noiembrie, dac\ pân\ la acea dat\ nu se va rezolva problema stimulentelor, a declarat, joi, Vasile Marica.

Pre[edintele Alian]ei “Sed Lex”, Vasile Marica (foto), a spus, la finalul Consiliului Na]ional al Federa]iei Na]ionale a Sindicatelor din Finan]e, c\ pe 18 noiembrie va fi stabilit\ data grevei generale, dac\ pân\ atunci salaria]ii nu-[i vor primi stimulentele care li se cuvin.
Vasile Marica [i-a depus mandatul de pre[edinte al Alian]ei “Sed Lex”, care i-a fost acceptat, o decizie final\ urmând a fi luat\ pe 18 noiembrie. Pân\ atunci, Marica va asigura interimatul, pentru a exista o continuitate.
Potrivit lui Marica, fiecare sindicat din teritoriu va evalua modul în care a fost tratat de Ministerul de Finan]e referitor la stimulente, acestea acordându-se aleatoriu.
Marica a precizat c\ pân\ în prezent doar o mie din cei 27.000 de salaria]i din Finan]e la nivel na]ional au primit stimulentele, ace[tia fiind de la Direc]ia General\ a Finan]elor Publice Bucure[ti [i jum\tate din angaja]ii de la Ministerul de Finan]e.
Liderul “Sed Lex” a ad\ugat c\ probabil s\pt\mâna viitoare vor intra banii [i în contul angaja]ilor din teritoriu.
El a mai spus c\ celelalte federa]ii afiliate la “Sed Lex” iau în calcul declan[area grevei generale, iar dac\ se va decide acest lucru, dup\ 18 noiembrie ar putea întrerupe lucrul 80.000 de func]ionari publici

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …

One comment

  1. domnule marica ,nu te mai ambala asa , in poza data parca esti hitlar salutand! ce tot ameninti atata cu greva , si umbli cu amenintari , ca vor iesii la greva 8oooo de salariati . dar de cei care lucreaza in industria grea ,la forja , la turnatorii, la laminoare , in mina , in agricultura , ce sa mai zica .voi care vi sa lipit scaunele de cur ,si nu produceti nimic in tara asta ,doar consumati , vreti mai mult ?puturosilor ! la munca cu voi!!!