Thursday , February 2 2023

Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ

Personalul nedidactic din învățământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017, după ce Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență în acest sens.
grindeanu1

Actul normativ va soluționa o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, prin așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei, în funcție de vechimea în muncă.
De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educației. Creșterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educației Naționale.
Măsura a fost luată de Guvern după consultări avute ieri, 22 februarie, de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, cu reprezentanții sindicatelor din educație.
“Azi avem pe ordinea de zi o ordonanță importantă și anume cea legată de salarizarea personalului nedidactic din învățământ, învățământul preuniversitar. Și ne referim la aproximativ 53.000 de persoane, astfel încât măririle pe care le-am făcut în sistemul de învățământ să se aplice și personalului nedidactic din acest domeniu de activitate ca lucrurile să fie cât să fie cât se poate de echitabile pentru toată lumea”, a declarat Sorin Grindeanu, înaintea ședinței de Executiv.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …