Wednesday , October 4 2023

Macron: Aderarea Moldovei la UE  este “un fapt care urmează să fie împlinit” 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat joi, la Chişinău, că are încrederea că Republica Moldova va accelera pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană, iar reformele care sunt implementate aici sunt susţinute plenar la nivelul UE, relatează Moldpres, consultată de Agerpres.


El a menţionat că aderarea R. Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este “un fapt care urmează să fie împlinit”.

“Sunt mândru că pe perioada preşedinţiei franceze a UE, Moldova şi Ucraina au devenit ţări candidate. Când am făcut acest gest pentru Ucraina, am ştiut că nu putem lăsa Moldova la o parte. Am încredere mare în capacitatea Republicii Moldova de a avansa cu rapiditate şi a obţine notorietate”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a specificat că garantarea securităţii pe continentul european reprezintă un deziderat important pentru comunitatea europeană şi acesta a fost reiterat de liderii europeni în cadrul discuţiilor purtate pe platforma celei de-a doua ediţii a summitului Comunităţii Politice Europene (CPE).

El a catalogat reuniunea de joi drept una de succes şi a felicitat autorităţile moldovene, în special pe preşedinta Republicii Moldova, pentru nivelul înalt la care au reuşit să organizeze cea de-a doua ediţie a summitului CPE, mai scrie Moldpres.AGERPRES 

Vezi si

PSD: Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Nu îți ia nimeni cash-ul din buzunar!

Social-democrații precizează că o persoană va putea să își cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri …

One comment

  1. O da!
    Totul este acum un concurs cu Russia – cine se pisha mai departe. Nu?avin
    Ei bine eu zic sa vedem de unde bate vantul mai intai.