Friday , December 9 2022

LUPTE în Doneţk: Un proiectil a spulberat o staţie de autobuz. Patru morţi şi mai mulţi răniţi

atac donetk

Cel puțin patru persoane și-a pierdut viața miercuri în urma unor tiruri de artilerie, care au lovit o stație de autobuz și uzina de metale din Donețk, centrul administrativ al regiunii cu același nume, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, în timp ce un summit al ultimei șanse ar urma să se desfășoare la Minsk în cursul serii într-o nouă încercare de a pune capăt conflictului, relatează AFP, citată de Agerpres.
Rachetele separatiştilor proruşi îi terorizează zi şi noapte pe locuitorii din zonele de conflict Proiectilul a spulberat staţia de autobuz Rachetele separatiştilor proruşi îi terorizează zi şi noapte pe locuitorii din zonele de conflict Proiectilul a spulberat staţia de autobuz
‘Șoferul unui microbuz a murit după un tir de mortier’, a indicat pentru agenția franceză de presă un reprezentant al separatiștilor, Ivan Prihodko, în timp ce un angajat al uzinei de metale din Donețk a explicat că trei persoane, dintre care două din serviciul de pază, au fost ucise, informează Agerpres.
În același timp, președintele Petro Poroșenko a efectuat în cursul nopții de marți spre miercuri o vizită-fulger la Kramatorsk, regiunea Donețk, unde trupele guvernamentale i-au prezentat dovezi care probează implicarea Rusiei în tirurile din ajun asupra acestui orășel, potrivit postului de televiziune TSN.
‘Aceasta este o dovadă de utilizare a munițiilor cu fragmentație împotriva populației civile din Kramatorsk. Am în mâini un element al muniției sistemului ‘Smerci’, cu o rază de acțiune de 90 km. Cei care folosesc astfel de muniție împotriva populației civile nu sunt oameni. Voi arăta aceste dovezi atât la reuniunea de la Minsk (programată pentru miercuri seara), cât și la Consiliul Uniunii Europene’, unde am fost invitat, a spus Poroșenko.
Ucraina este ținta unor atacuri cu arme foarte puternice, iar ‘informația conținută în aceste rămășițe de proiectil dovedește în mod clar că muniția este de fabricație rusă și a fost utilizată de partea rusă’, a afirmat președintele ucrainean.
Kramatorsk-ul a fost vizat marți la prânz ( în jurul orei locale 12:20) de tiruri lansate din sisteme Smerci. Potrivit Kievului, cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața. Poroșenko însuși a anunțat marți în parlament că orașul Kramatorsk, cartierul general militar al forțelor guvernamentale angrenate în conflictul cu separatiștii proruși a fost bombardate cu sisteme de rachete de tip Smerici de către rebeli proruși.
 
 

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …