Monday , February 6 2023

Liviu Dragnea vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte interimar PSD

dragnea

Liviu Dragnea vrea să conducă PSD, informează România TV. Fostul preşedinte executiv al PSD vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte interimar la Comitetul Executiv.
La acestă oră, coordonatorul PSD Liviu Dragnea discută cu premierul Victor Ponta, iar la finalul discuţiilor va anunţa decizia sa: dacă va candida sau nu la funcţia de preşedinte interimar al PSD.
BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit. Decizia finală va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.
La ieşirea din şedinţa BPN de miercuri, Dragnea a declarat că PSD este un partid care nu merită ca la vârful său să existe dispute mici pe niște funcții relativ trecătoare.
Întrebat dacă o va sprijini pe Rovana Plumb pentru ocuparea funcției, coordonatorul politic al social-democraților a replicat: “Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului. Și asta trebuie să mă gândesc zilele astea. Am avut nenumărate discuții (…) cu enorm de mulți colegi. (…) Iau în calcul un singur lucru, să mă gândesc la ce au spus unii colegi. Să mă hotărăsc ce vreau să fac eu în ceea ce privește conducerea partidului și promisiunea pe care am făcut-o în BPN și o să o fac și acum este că o să mă gândesc serios. (…) Am speranța că miercuri toate mințile luminate din partid (…) vor reuși să înțeleagă că avem capacitatea de a face ceva pentru această țară așa cum a și făcut PSD și așa cum a făcut și Victor Ponta ca premier până acum și sper că o să facă și în continuare, sper că o să găsească puterea să rămână prim-ministru”.
Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de “a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.
 

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …