Wednesday , September 22 2021

Liviu Dragnea, audiat vineri seara la Parchetul General

Liviu Dragnea s-a prezentat vineri seara la Parchetul General pentru a fi audiat de catre procurori.

La intrarea in institutie, acesta a spus ca a fost chemat in calitate de martor, informeaza Mediafax.
Intrebat daca are legatura cu declaratiile sale potrivit carora in 10 august s-a incercat o lovitura de stat, liderul PSD a raspuns: “Sper ca aia sa fie”.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresti cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”.
Dragnea a mai spus ca este convins ca vor iesi curand la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat din plan extern.
La doua zile dupa declaratiile lui Dragnea, PSD a cerut institutiilor statului sa investigheze de urgenta “informatiile de o gravitate exceptionala” pe care le-a spus Dragnea, iar surse Ziare.com au declarat ca un dosar ar putea fi deschis la DIICOT.
“Informatiile de o gravitate exceptionala”, cum spun cei de la PSD, au fost facute de Dragnea fara nicio dovada. “E mai putin important de unde le am”, a spus el, intrebat despre cat de sigur poate fi pe ce spune.
Concret, Dragnea a spus ca protestul din 10 august a fost o tentativa esuata de lovitura de stat, finantata din afara si pusa in prcatica cu ajutorul unor grupari paramilitare.
“Noi, pe 10 august, am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern. Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi public (dovezile – n.r.) . Eu am auzit ca saptamana viitoare o sa iasa. E mai putin important de unde (am informatiile – n.r.), dar sunt sigur ca vor iesi informatii despre faptul ca s-au finantat aceste proteste, ca au fost organizati tip paramilitar, ca au vrut sa ocupe prin violenta sediul Guvernului si au provocat jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat.
Eu sper ca DIICOT si Parchetul General sa ancheteze si sa isi faca datoria fata de tara si de stat, nu fata de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru ca in fata unor evidente, daca vor iesi asa cum am auzit eu, este foarte greu sa se mai ascunda adevarul. Noi ce trebuia sa facem? Si asa s-a urmarit prin toate actiunile, Iohannis, Ciolos, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazar, sa se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca sa pregateasca, probabil, o alta actiune in care jandarmii sa se dea de o parte si sa paralizeze institutiile statului”, a spus Dragnea duminica trecuta la Antena3.

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …