Saturday , April 27 2024

Lideri PNL din teritoriu cer ieșirea partidului de la guvernare. ”Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL”

Crește numărul vocilor din PNL care cer ieșirea liberalilor de la guvernare. Ei spun că măsurile fiscale cerute de PSD și pentru care premierul social-democrat Marcel Ciolacu a amenințat chiar cu demisia lovesc în electoratul liberal.

Tișe: PNL trebuie să iasă de la guvernare dacă guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale

Într-o postare de miercuri pe Facebook, președintele CJ Cluj, spune că Guvernul trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc electoratul PSD sau PNL: „Guvernul PNL – PSD sau PSD – PNL. Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid! Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL. Și condamnă România la o criză profundă și recesiune. Susținerea economiei reale presupune susținerea mediului de afaceri și nicidecum fiscalitatea crescută”, a scris Tișe pe rețeaua de socializare.

„PNL trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea. Nu, nu am discutat în partid asta. Este ceea ce gândesc și ce aș face eu, dar partidul gândește cu mintea altora”, a adăugat președintele CJ Cluj.

Cosmin Tabără: „Sau ieșim de la guvernare sau ne ducem în cap”

Postarea lui Tișe vine la doar o zi după cea a lui Cosmin Tabără, presedintele PNL Timisoara,  cu același mesaj. „Sau ieșim de la guvernare sau ne ducem în cap”, a avertizat el. „Să fie clar: PNL trebuie să susțină măsuri liberale și nu împotriva principiilor liberale! Să nu uite că el reprezintă un electorat care l-a mandatat cu un scop în Parlamentul României, nu doar să facă figurație sau să fie „brelocul” cuiva, în speță al PSD”, a scris Tabără. „Dacă nu este tratat cu respect, ca un partener, dacă ideile și principiile liberale nu există în coaliție, care este sensul rămânerii acolo? Putem să ne dăm la o parte, să-i lăsăm să guverneze cum vor dacă nu țin cont de nimeni și nimic, iar cei care cred cu tărie „doar” în politica lor să rămână cu ei!”, a continuat el. „Dacă lucrurile continuă în acest ritm, iar PNL nu face nimic, riscă să iasă de pe scena politică!Principiile sunt mai importante decât câteva luni de guvernare. Nu se mai poate ca tot ce se întâmplă anti-economie să fie decontat de noi, PNL.Repet, este nevoie de reformă, dar una reală. Nu făcută în pripă, peste noapte, prin O.G.”, a mai spus el. Tabără a precizat, la rândul său, că aceasta este o opinie personală, nu a PNL Timișoara. „Dar tăcerea, ACUM, înseamnă lașitate, complicitate și iresponsabilitate”, a conchis el, conform Digi24.

Florin Roman: ”Nu poți să-i jupoi tot pe cei care țin România pe linia de plutire”

Și vicepreședintele PNL Florin Roman a spus miercuri că PNL nu poate sta într-o coaliție, atâta timp cât nu este ascultat punctul de vedere al partidului. „Noi nu putem sta într-o coaliție, atâta timp cât nu se ascultă și punctul nostru de vedere. Noi ca liberali nu putem fi de acord cu supraimpozitarea celor care deja plătesc taxe și muncesc cinstit în această țară. Mai întâi, din punctul nostru de vedere, trebuie făcută o reformă a administrației publice centrale, trebuie redus drastic numărul instituțiilor ineficiente, care se calcă în picioare ca atribuții, trebuie redus numărul secretarilor de stat, al consilierilor, al funcțiilor de conducere. Apoi, trebuie să ne uităm la partea de colectare foarte serios, pentru că nu este normal ca din primele 200 de firme ca cifră de afaceri, 60 și ceva de firme să se înregistreze cu profit zero sau cu pierderi și aici vorbim în special de firmele cu capital străin (…). Este inadmisibil ca doar trei bănci din cele care acționează în România să raporteze profit, iar cel mai mare profit a fost raportat de o bancă cu capital integral românesc. Este greu de crezut că într-o perioadă în care dobânzile au luat-o razna, băncile nu înregistrează profit (…). De asemenea, nu putem fi de acord ca statul să ia 45% din munca profesiilor liberale, fie că vorbim de medici, de avocați, de notari, oameni care câștigă o pâine cinstit, pe munca lor, iar statul pur și simplu îi jefuiește prin această suprataxare de 45% din venituri. Totodată, nu putem fi de acord cu scăderea plafoanelor pentru cele 368.000 de micro-întreprinderi. Nu poți să-i jupoi tot pe cei care țin România pe linia de plutire”, a spus Roman, la RFI, citat de Mediafax. (O.S.)

Vezi si

Premierul Ciolacu își cere scuze după declarațiile privind Moldova: „A fost o glumă”

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, …