Sunday , October 2 2022

Kovesi: Se va începe o urmărire penală şi criminalistică pe numele lui C.V.Tudor

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că va începe o urmărire penală şi criminalistică pe numele lui C0rneliu Vadim Tudor, în urma incidentelor de luni, de la evacuarea sediului central al PRM.
“Va începe o urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate”, a declarat Kovesi, la sediul CSM.
Întrebată care sunt procedurile de îndeplinit şi dacă pentru urmărirea penală a europarlamentarului este nevoie de un aviz de la PE, procurorul general a afirmat: “Imunitatea pentru un europarlamentar este imunitatea prevăzută de fapt în legislaţia naţională, este aceeaşi ca şi pentru senatorii şi deputaţii din Parlamentul României. Un astfel de aviz sau cerere de luare a unei măsuri preventive este supusă regulilor din legislaţia naţională. Deocamdată, pentru demararea investigaţiilor, nu este necesară o autorizare specială în acest sens”.
Paula Daniela Şomăldoc, executorul judecătoresc pe care şeful PRM a agresat-o verbal şi căreia i-a aruncat un pahar cu apă în faţă luni a anunţat că va face o plângere penală pe numele lui Corneliu Vadim Tudor.
Scena cea mai dură din confruntarea celor de la PRM cu cei veniţi să aplice legea a avut loc în sala de conferinţe a partidului, unde europarlamentarul s-a lansat în atacuri dure la adresa executorului, o femeie. “Du-te dracu de aici, imbecilo!”, a ţipat Tudor către femeie, după care a luat un pahar cu apă pe care a aruncat-o înspre aceasta. “Hoţilor, hoţilor!! Folosiţi poliţia la furat. Poliţia, arestaţi hoaţa asta! Ea a promis lui Videanu şi Videanu lui Băsescu că ne scoate de aici. Nu ne daţi voi afară pe noi. Ce căutaţi voi aici, ce sunteţi voi domnule? Iesiţi afara!”, a continuat Corneliu Vadim Tudor.
Executorul a început să citească de pe nişte hârtii şi i-a rugat apoi pe cei de la PRM să părăsească sala şi sediul. “Nu dai tu presa afară, analfabeto! Aici e sala unde se ţin conferinţele de presă.Uite ce fac cu hârtiile tale, infractoareo, marş afară de aici!”, i s-a adresat iar Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a continuat să o jignească pe femeie. “Cine eşti tu fă, proasto, eu am făcut legi în ţara asta! Pitica dracului, pitică nenorocită, uită-te în oglindă. (…) Taci dracu din gură, căţea turbată, vită încălţată! Faci tu ordine în partidul meu?”, şi-a continuat atacul furibund şeful PRM.
Vorbe grele i-a adresat C.V.Tudor şi unui bărbat venit alături de executori şi poliţişti. “Cine eşti tu domnule?”, l-a întrebat eurodeputatul, primind răspunsul: “Dar dumneata cine eşti?”. “Cum cine sunt eu mă, porcule, mă, că-ţi dau două palme de-ţi mut dinţii la ceafă! Hai sictir, de derbedeu! Îl întrebi pe Vadim Tudor cine e… Du-te-n mă-ta de golan. Vii în biroul meu şi mă întrebi cine sunt, mă porcule? Ieşi afară fir-ai al dracu’ de derbedeu”, a replicat înfuriat Vadim Tudor. (realitatea.net)

Vezi si

Avarie la un baraj de la Roşia Montană. Sute de persoane evacuate

Centrul Judeţean Alba de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost activat, în noaptea de …