Tuesday , September 27 2022

Judecătoarele arestate pentru luare de mită împărţeau ŞPAGA frăţeşte

Cele două judecătoare arestate preventiv pentru corupţie îşi împărţeau mita ca la piaţă. Din interceptările depuse la dosar de procurorii DNA se poate observa cum negociau cele două judecătoare, cum împărţeau banii şi se sfătuiau câţi bani să ceară pentru deciziile pe care le luau şi câţi bani să le dea complicilor.
Informaţii despre modul în care negociau judecătoarele şpaga apar în referatul procurorilor DNA care au cerut şi au obţinut arestarea preventivă a acestora.
La un moment dat, într-o interceptare ambientală, judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu vorbeau despre împărţirea unei sume bani, cât să-şi oprească pentru ele şi totodată cât să dea altor persoane care erau implicate în acest mecanism.
“Costache Antonela: Avem 15.000 şi 15.000. Eu mi-am oprit o mie. A fost 16.000 cu 16.000. Şi asta nu-i tot că nu-i dau lui… Mie mi-a adus 35. Noi cât să ne oprim?
Dinu Viorica: Păi cât zici tu!
Costache Antonela: Ne oprim … câte două jumătate. Dăm 30?
Dinu Viorica: Eu zic că ajunge. Dar să ştii că ajung”
Sursa: referat DNA
Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acestea sunt acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită. Alte patru persoane din acest dosar au fost arestate pentru 29 de zile.
Şi veştile proaste nu se termina aici pentru una dintre judecătoarele arestate pentru luare de mită. Copilul Antonelei Costache va trece în custodia statului.
Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu se declară nevinovate şi mai mult decât atât, ele consideră că li s-a pus la care o înscenare.

Vezi si

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de for decizional, majorarea salariilor din administrația locală. …