Monday , March 4 2024

Percheziţii DNA la Vama Sculeni (Iași). Poliţişti şi vameşi, acuzaţi că luau mită ca să nu controleze mașinile

 Procurorii anticorupție fac miercuri dimineaţă percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, dintre care una este sediul unei instituţii publice, anunță DNA într-un comunicat. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni, unde polițiști și vameși ar fi luat mită pentru a nu controla anumite mașini.

Poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova, potrivit surselor citate de Agerpres.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise de către funcţionari publici în legătură exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cursul anului 2023. În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, se arată în comunicatul DNA.

 

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …