Jaf la sucursala unei bănci din Timişoara

reportersite
29 octombrie 2010, 13:46

O sucursală a Băncii Transilvania din Timişoara a fost spartă, în noaptea de joi spre vineri, jaful fiind descoperit vineri dimineaţă, de către angajaţii unităţii, la ora transmiterii acestei ştiri poliţiştii deplasându-se la faţa locului pentru cercetări.

Sucursala bancară unde a avut loc spargerea este situată în zona Modern din Timişioara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Emil Andrei, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi vineri dimineaţă că o sucursală a unei bănci a fost spartă în timpul nopţii.

Andrei a afirmat că spărgătorii au intrat prin geamul de la baie aflat în spatele sucursalei, geam care a fost forţat, iar birourile au fost răvăşite.

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii alarma s-a declanşat, iar angajaţii firmei de pază s-au deplasat la faţa locului, însă nu au anunţat Poliţia deoarece nu au observat geamul forţat şi nici altceva suspect în zonă.

Astfel, poliţiştii au fost anunţaţi abia în jurul orei 9.15, la aproape jumătate de oră după ce primii angajaţi ai băncii au venit la lucru.

Reprezentanţii băncii încearcă să stabilească dacă au fost furaţi bani.

Andrei a spus că sucursala este dotată cu camere de supraveghere, iar experţii Poliţiei vor încerca să vizioneze imaginile.

16.000 de euro au fost furaţi

Suma de 16.000 de euro a fost furată din sucursala Băncii Transilvania din Timişoara care a fost spartă, în noaptea de joi spre vineri, de persoane necunoscute care au pătruns în sediul băncii pe un geam pe care l-au forţat, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, autorii spargerii au furat 16.000 de euro, bani care se aflau în seiful băncii, care a fost tăiat cu un flex.

Conform surselor citate, alarma s-a declanşat în jurul orei 02.30, însă spargerea a fost după ora 9.00.

În ultima perioadă, la Timişoara au avut loc mai multe jafuri la case de pariuri şi la magazine, autorii nefiind prinşi.