Iohannis, la investirea Guvernului: Va rog sa terminati cu topaiala fiscal-bugetara

reportersite
29 iunie 2017, 19:47

juramant guvernMiniştrii Guvernului condus de Mihai Tudose au depus jurământul la Cotroceni. La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a lansat un mesaj critic la adresa coaliţiei PSD-ALDE.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni:

„Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile.

O formulă scurtă , foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ale mandatului coaliţiei ar putea suna: aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi.

Că a fost vina sau că este vina fostului prim ministru care nu s-a pus singur acolo, dar din păcate nu a ştiut să plece singur, sau a altcuiva, nu este o analiză pe care trebuie să o fac eu sau românii, ci o analiză pe care probabil aţi făcut-o sau o veţi face în coaliţie.

Faptele rămân şi dovadă că această formulă scurtă de concluzii e adevărată e chiar moţiunea de cenzură prin care aţi demis propriul guvern. Şi asta e o noutate în spaţiul democratic european.

Fostul guvern va rămâne în istorie pentru nefericita OUG 13, iar coaliţia PSD – ALDE prin faptul că şi-a demis prin moţiune de cenzură propriul guvern.

După ce unii s-au străduit mult să termine această criză, găsim coaliţia cu un nou guvern şi surprinzător cu un nou program de guvernare.

Noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite, după ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile românilor, deja se anunţă contra măsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile, nu veţi mai putea merge în faţa românilor că acest program a fost votat. Este dreptul legitim al coaliţiei să meargă cu ce program de guvernare doreşte în parlament, dar în şase luni schimbăm de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se încadrează în ce se numeşte predictibilitate fiscală. Un astfel de comportament guvernamental induce dubii în rândul mediului de afaceri, dacă va fi sustenabil, nu ştim, nu am văzut astfel de calcule”.