Sunday , December 4 2022

Incendiu in Colectiv: Inca 2 raniti au murit. Bilantul tragediei ajunge la 34 de morti

lumanari colectiv

Inca doua victime ale incendiului de la clubul Colectiv au murit sambata dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala.
Una dintre victime este Ionuţ Popescu, un tânăr internat la Spitalul de Arşi, a pierdut lupta. Băiatul, din Focşani, avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi se afla de o săptămână în comă indusă. Potrivit România TV, el murit în timpul unei intervenţii chirurgicale. I se puneau grefe de piele şi a făcut stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fara succes. Vineri, Ionuţ Popescu se afla la Colectiv alături de iubita lui Monica Tănăsoiu, manager la o firmă de publicitate, care a murit în aceea seară.
Cealaltă persoană care a murit sâmbătă dimineaţa este Daniel Ciobanu, cameramanul pe care Gigi Becali l-a ajutat cu 70.000 de euro.
Profesorul Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca declara joi că din ziua a cincea starea unor pacienţi s-ar putea înrăutăţii, acesta fiind momentul critic al evoluţiei lor. “Este graniţa momentului de apariţie a posibilelor complicaţii septice pulmonare, ţestul distrus începe să fie invadat septic în această perioadă”, a spus Ioan Lascăr.
Bilantul provizoriu al tragediei se ridica in acest moment la 34 de morti si peste 150 de raniti, din care 65 sunt in stare critica si grava.
In acest moment mai sunt internate in spitalele din Romania 109 victime ale tragediei de la Colectiv, multi dintre ei fiind supusi unor interventii chirugicale repetate, la care participa si echipe medicale din strainatate.
La Spitalul Floreasca opereaza cot la cot cu medicii romani o echipa de medici din Turcia. In aceasta dimineata va sosi la Bucuresti o echipa de medici din Norvegia.
In starea cea mai grava sunt pacientii care au rani pe suprafete de peste 40-50% din corp si plamanii afectati.
Ranitii internati la spitalul Bagdasar Arseni sunt in stare stationara, informeaza sursa citata.
In aceasta dimineata, 16 raniti au fost transportati cu avioane Spartan in Olanda si Belgia, pentru a fi tratati in clinici de specialitate.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …